Wanneer je een groot spaarboekje hebt, kan het interessant zijn om te investeren in vastgoed. Het geld dat op de bank staat, brengt vandaag de dag bijna niets op. De waarde van vastgoed blijft daarentegen voorlopig enkel maar stijgen, waardoor het als investering op lange termijn veel interessanter is. Bovendien kan je er ook zelf van genieten wanneer je maar wil.

Welk type verblijf?

Indien je erover nadenkt om in een tweede verblijf te investeren, is de eerste stap die je moet nemen het kiezen van het type verblijf. Kies je voor nieuwbouw Costa Blanca of wil je liever een chalet in de bergen? Wanneer je die keuze hebt gemaakt, kan je al een selectie maken van de regio’s waarin je het beste kan zoeken. Het voordeel bij bijvoorbeeld nieuwbouw Costa Blanca is dat je zeker weet dat je de eerste jaren geen grote kosten gaat hebben aan het onderhoud of renovatiewerken. Een chalet of een oudere woning heeft dan misschien weer meer karakter en authentieke elementen die kenmerkend zijn voor het land in kwestie.

Regio

Wanneer je hebt beslist wat voor type verblijf je het liefste koopt, kan je op zoek gaan naar het juiste land en regio. Kies je voor een toeristische regio zoals Costa Blanca Zuid, dan moet je natuurlijk rekening houden met hogere prijzen. Een voordeel van een regio zoals Costa Blanca Zuid is natuurlijk wel dat je het snel kan verhuren aan toeristen die door het jaar heen op zoek zijn naar een centraal gelegen locatie in landen als Spanje of Frankrijk. Wil je liever ergens een rustiger gelegen verblijf, dan kan je iets buiten het centrum zoeken, maar dan ben je natuurlijk ook langer op weg naar bepaalde bezienswaardigheden of zelfs een winkel. Het is dus belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt over de locatie en de soort investering.

Geniet er zelf van

Een tweede verblijf is natuurlijk interessant als investering, maar je hebt er natuurlijk zelf ook heel wat voordelen aan. Zo kan je door het jaar heen zelf wanneer je maar wil er een weekje tussenuit om naar je verblijf te gaan. Het voordeel hiervan is dat je ook nooit een hotel moet boeken en geen risico hebt op volgeboekte hotels wanneer je last minute een vakantie wil plannen. Zo worden vakanties ook goedkoper natuurlijk. In de periodes die je er dan niet zelf in zit, kan je de woning verhuren via bekende sites waardoor je investering zich op lange termijn bijna volledig zelf terugbetaalt.

Belangrijk is dat je je natuurlijk eerst volledig laat informeren over de zaken die bij een investering in het buitenland komen kijken. Het zou jammer zijn als er nog onaangename verrassingen tevoorschijn komen.