Van je huis een thuis maken, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Soms verlies je je een beetje in de details om je huis te decoreren, terwijl een groot deel van de uitstraling van je huis net door de basis van je woning bepaald wordt. Denk hierbij maar aan de stijl van je interieur en de keuze van je vloer. Om schoonheid en warmte in huis te brengen, is een parketvloer de beste keuze. Hier lees je waarom.

Combinatie van esthetiek en duurzaamheid

Elke huiseigenaar die op zoek is naar de ultieme combinatie van esthetiek en duurzaamheid, kiest voor een parketvloer. Omdat deze vloeren van echt hout gemaakt zijn, brengen ze natuurlijke schoonheid en warmte in elke ruimte van je huis. Bovendien is een parketvloer niet alleen mooi, maar brengt hij nog andere voordelen met zich mee.
Eerst en vooral is een parketvloer tijdloos en elegant. Omdat dit soort vloer verkrijgbaar is in verschillende houtsoorten, kleuren en patronen, is er altijd wel een variant die bij de stijl van jouw interieur past. Verder is een parketvloer duurzaam. Hij kan tientallen jaren meegaan als hij goed wordt onderhouden. Door je parketvloer op een correcte manier te reinigen en te verzorgen, blijft hij bestand tegen slijtage en blijft hij er ook als nieuw uitzien. Dit maakt dat het hebben van een parketvloer in je woning, de waarde van je woning doet stijgen. Dat is vooral erg handig wanneer je je huis wil verkopen. Verder voelen parketvloeren warmer er comfortabeler aan dan andere vloersoorten. Ze isoleren dan ook goed, waardoor ze helpen om de warmte in je huis vast te houden. Een laatste voordeel van parketvloeren is dat ze hypoallergeen zijn. Dit maakt een parketvloer de beste keuze voor mensen met allergieën of astma. 

Parketvloeren reinigen

Als je de schoonheid van je parketvloer zo lang mogelijk wil behouden, is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Je parket reinigen is niet moeilijk, maar vraagt wel wat aandacht. Als je de volgende stappen in het achterhoofd houdt, wordt je parket reinigen kinderspel.  

Stap 1: vegen en stofzuigen

Door je parket regelmatig te vegen en te stofzuigen, verwijder je het stof, vuil en zand die je vloer beschadigen. Gebruik een zachte borstel en het geschikte opzetstuk van je stofzuiger om dit te doen. 

Stap 2: vochtig dweilen

Af en toe moet je je parket ook grondiger reinigen. Dat doe je met een goed uitgewrongen dweil en een geschikt product voor parketvloeren. 

Stap 3: hout verzorgen

Verzorg je parketvloer door hem af en toe in te wrijven met houtolie. Zo bescherm je het hout van je vloer en blijft je vloer mooi.

Houten meubels

Niet alleen houten vloeren, maar ook houten meubels dragen bij aan een warme en knappe uitstraling van je interieur. Ook hier geldt dat je je meubels correct moet verzorgen. Dit doe je best met meubelolie. Meubelolie verzorgt je meubels zodat ze er lang mooi blijven uitzien en beschermd zijn tegen vocht en krassen.