Na een lange dag je huis binnenkomen, zorgt vaak al voor instant ontspanning. Je thuis is je eigen plekje waar je je goed voelt en je volledig jezelf kunt zijn. Waar je op blote voeten kunt ronddansen, in je pyjama kunt cocoonen en heerlijk met een hapje en een drankje van een goede film kunt genieten. Door in je huis een haard te voorzien, maak je je eigen plekje nog gezelliger. Een haardvuur maakt je woning zowel letterlijk als figuurlijk ‘warm’. Bovendien zijn haarden tegenwoordig ook echte eyecatchers, waardoor je interieur er meteen hip en stijlvol uit gaat zien. Hier lees je over welke soorten haarden er bestaan.

Mooi geheel met je wooninterieur

De bekendste soort haard, is een houthaard. Door alleen nog maar te denken aan dit soort haard, hoor je het vuur vast al aangenaam knetteren. In tegenstelling tot de openhaarden van vroeger, is een houthaard nu een efficiënte en duurzame manier om je huis zowel te verwarmen, als om er hip te doen uitzien. Veel houthaarden beschikken over een liftdeur, waardoor je op elk moment zelf kunt kiezen wat het belangrijkst is. Wil je vooral heel efficiënt je huis verwarmen? Dan sluit je de liftdeur volledig. Primeert het gezellige vlammenspel en het aangename geluid van een knisperend haardvuur? Dan kun je de liftdeur volledig open zetten. Wil je het beste van twee werelden? Dan kan de deur ook halfopen laten staan. Hoe je de haard ook gebruikt, de roetaanslag is beperkt en het glas van je haard is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien geniet je altijd van een hoog rendement wanneer je je huis verwarmt met een houthaard.

Perfectie op vlak van vormgeving en technologie

Wanneer gebruiksgemak voor jou heel belangrijk is, net als duurzaamheid en zuinigheid, dan is een haard op gas ideaal voor jou. Een gashaard is onmisbaar in elke woning met cachet, omdat het zo’n mooie toevoeging aan je interieur is. Net zoals een houthaard, is een haard op gas een efficiënte warmtebron die zonder twijfel voor sfeer in je interieur zorgt. Zo’n haard bestaat in allerlei soorten en maten en is een echt designstuk. Er bestaan open en gesloten gashaarden. Een gesloten gashaard is het meest efficiënt, omdat hierbij zuurstof wordt aangevoerd vanuit een rookkanaal in plaats van uit de kamer waar de haard staat. Dit rookkanaal zorgt ervoor dat de aangevoerde lucht meteen verwarmd wordt, wat natuurlijk extra efficiënt is. Bovendien is een gesloten haard op gas ook duurzamer dan de open variant. Je kunt hem gemakkelijk gebruiken als hoofdverwarming.

Wie installeert je haard?

Je kunt je haard zelf installeren, maar dan moet je wel goed weten waar je mee bezig bent. Om je haard volledig veilig te installeren, doe je het best beroep op een erkende verdeler.