Kun jij ook zo genieten van het bezig zijn in je tuin? Ken je het gevoel van verwondering, telkens wanneer de verschillende seizoenen ervoor zorgen dat je tuin er ineens weer heel anders uit ziet? Groene vingers hebben is een gave waar je trots op mag zijn. Waarschijnlijk haal je niet alleen voldoening uit het gras afrijden en je tuin te onderhouden, maar vooral ook uit er tijd in door te brengen. Tijd die je gebruikt om je te kunnen ontspannen, of tijd die je besteedt aan familie en vrienden, die graag meegenieten van jouw kleine paradijsje. Om in de beste omstandigheden van je tuin te kunnen genieten, lees je best ook deze tips.

Weg met onkruid

Onkruid kan een echte sfeerbederver zijn. Niet alleen verpesten deze gewassen het mooie zicht op je zorgvuldig aangeplante bloemen en planten, maar ze zorgen er ook voor dat je minder tijd hebt om van je tuin te kunnen genieten. Onkruid wieden is een hele klus, en daarenboven ontzettend belastend voor je rug. Als echte natuurliefhebber haal je waarschijnlijk liever geen chemische onkruidverdelgers boven, en ook onkruid verbranden kan nare neveneffecten hebben. Wat je wel kunt doen om onkruid natuurvriendelijk te vermijden, is een bodembedekker leggen. Een bodembedekker is de verzamelnaam voor alle plantensoorten die de plaats van potentieel onkruid innemen in je tuin, maar dan op een elegante manier. Deze bodembedekkers zijn dus niet alleen nuttig, maar verfraaien meteen je tuin. Er bestaan veel verschillende bodembedekkers, die allemaal hun eigen kwaliteiten en verlangens hebben. Sommigen groeien extra goed op hellingen, anderen dan weer beter waar ze veel of net weinig zon krijgen. Je vindt dus zeker een bodembedekker die zowel goed kan groeien op de plek waar het nodig is, als mooi oogt.

Heerlijk ontspannen

Als je een mooie, goed onderhouden tuin hebt, is het vaak fijn om er bewonderende blikken of complimenten voor te krijgen. Maar niet altijd, en niet van eender wie. Je kan pas echt tot rust komen in je tuin wanneer je je niet druk hoeft te maken over nieuwsgierige blikken van toevallige passanten. Om geen afbreuk te doen aan de schoonheid van je tuin, kun je een ligusterhaag kopen om hem tegen nieuwsgierige blikken te beschermen. Zo’n ligusterhaag is een mooi ogende haag die zowel voor beschutting als voor schaduw zorgt. Deze snelgroeiende haagplanten bestaan in verschillende soorten en kleuren. Dit maakt van een ligusterhaag kopen dan ook een fijne activiteit; het is een leuke uitdaging om te zien welke haag het best bij jouw tuin past, en welke kleuren jouw voorkeur wegdragen. Omdat een ligusterhaag snel groeit en prachtig oogt, is het echt een prachtige aanvulling voor jouw tuin, waar je meteen plezier van zult hebben.