Wanneer je gaat verhuizen of je huidige woning wil renoveren, zijn er heel wat mogelijkheden wat betreft de stijl van je interieur. Het kan perfect dat je kiest voor dezelfde stijl die je altijd al hebt gehad, maar misschien is dit ook wel het ideale moment om eens iets helemaal anders te doen. Bovendien heb je verschillende soorten stijlen waaruit je kan kiezen en volledig je ding mee kan doen. In dit artikel worden enkele stijlen besproken waardoor het misschien eenvoudiger wordt om een keuze te maken.

Landelijke stijl

De landelijke stijl is de stijl die je in de meeste huizen terugvindt. Het is een combinatie van zachte kleuren zoals wit, beige en grijs. Ook de meubels hebben een lichte kleur waardoor de ruimte in sommige gevallen ook groter lijkt. Een landelijke inrichting zorgt voor een heel huiselijke sfeer, waarbij de meubels van Linteloo perfect passen. Een bijkomend voordeel is dat Linteloo een Nederlands merk is, waardoor de productie dicht bij huis gebeurt. Wat de vloer betreft, is een typische vloer, een houten vloer. Dit in combinatie met de zachte kleuren zorgt ervoor dat je de perfecte landelijke woning creëert.

Moderne stijl

Wie aan een modern interieur denkt, denkt hoogstwaarschijnlijk meteen aan een combinatie van zwarte en witte tinten. De moderne stijl is daarnaast synoniem voor strak en minimalistisch. Waar je bij een landelijk interieur het huiselijke gevoel hebt door onder meer decoratie, wordt er bij een modern interieur veel minder decoratie gebruikt. Hoe minder, hoe beter is hier het motto. Wanneer er toch gebruik gemaakt wordt van decoratie is het in een modern interieur vaak meteen een eye catcher. Denk maar aan een groot schilderij aan de muur.

Industriële stijl

Als je geen fan bent van een landelijk of modern interieur, dan is een industriële stijl misschien wel iets voor jou. Deze wordt voornamelijk gekenmerkt door donkere kleuren in combinatie met beton en baksteen. Denk maar aan een betonnen vloer en een muur die enkel uit bakstenen bestaat en niet verder is afgewerkt. Een industrieel interieur wordt onder meer gekozen bij ruimtes waar bijvoorbeeld de buizen en leidingen niet zijn weggewerkt.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele stijlen en niemand houd je tegen om een mix van verschillende stijlen te gebruiken.

Vergeet je tuin niet

Je tuin is natuurlijk net zo belangrijk als je woning. Zeker in de zomerperiode spenderen mensen vaak meer tijd in de tuin dan in hun woning zelf. Wanneer je nog op zoek bent naar aankleding voor je tuin, kan je misschien wel iets vinden bij Weltevree. Net zoals Linteloo is ook weltevree een Nederlands merk dat niet enkel buitenovens of stoelen in het aanbod heeft, maar ook voor een extra touch zorgt met behulp van sfeerverlichting. Zo kan je van je tuin een even gezellige ruimte maken als de rest van je woning!